Logotype

Press­ release

Succéstart för nya mobilbanken Bynk – över 4000 kunder första månaden

dennis_ahlsen.jpg
14 Jun , 2017. 9:43
Bynk, Sveriges nya mobilbank, tog omedelbart en unik position på marknaden för konsumentlån. Under den första månaden ansökte 4 000 kunder om lån – de allra flesta via mobilen. Nu genomför Bynk tidigare än planerat en nyemission.
– Det är uppenbart att vi har hittat en egen nisch på marknaden, säger Dennis Ahlsén, VD Bynk. 

Bynk, som lanserades i slutet av april, är en helt datadriven aktör med en egenutvecklad plattform. Bynk erbjuder flera innovativa, automatiserade lösningar som gör det möjligt att löpande sänka kostnaderna för kunderna. Bynk satsar, till skillnad från konkurenterna, stort på en mobilapp med helt unika funktioner.

– Vi har fått bra respons av våra kunder som uppskattar vårt mobila och transparenta låneerbjudande. Den första månaden kom 84 procent av kunderna från mobila enheter. Den mobila strategin är vår viktigaste nyckel till framgång, säger Dennis Ahlsén.

Majoriteten av Bynks kunder vill ersätta andra lån och krediter med ett Bynk-lån. Typkunden är 34 år, bor i storstad och har en månadsinkomst på 25 000 kronor. Det genomsnittliga lånebeloppet är 65 000 kronor.

Kundtillströmningen den första månaden var mycket större än förväntat. Därför tar nu Bynk nästa steg och tidigarelägger en planerad nyemission på 59 miljoner kronor. Kapitalet ska tas in under de närmaste veckorna.

– De nya pengarna kommer att användas till fortsatt expansion. För oss är det viktigt med en stabil kapitalbas och att ytterligare höja innovationstakten, säger Dennis Ahlsén.

Under 2016 tog Bynk in totalt 36 miljoner kronor. I samband med den förra emissionen värderades bolaget till 112 miljoner.

Bynk gör det enkelt att låna och ger kunden stort inflytande över sitt lån. Kunden ansöker om lånet i mobilen och har sedan full kontroll över sitt lån och möjlighet att löpande sänka räntan och påverka återbetalningstakten. Bynk är helt transparent med faktorerna som avgör den individuella räntenivån. Genom att se exakt hur olika faktorer påverkar räntan kan kunderna förstå vad de kan göra för att själva förbättra sina lånevillkor.

Bynk är grundat av Dennis Ahlsén, Mathias Johansson och Jonas Hultin, alla med gedigen bakgrund från en rad fintech-bolag. Dennis Ahlsén är tidigare vd och grundare av Lendo, Sveriges största digitala låneförmedlare. Bakom sig har grundarna starka delägare som mediekoncernen Schibsted & investmentbolaget LMK. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Dennis Ahlsén, vd Bynk. E-post: dennis@bynk.seTel: 020-700 700.
Hemsida: www.bynk.se.

Related images

  • dennis_ahlsen.jpg
  • Logga in.jpg